Ako vyrobiť magnetický tmel: 8 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako vyrobiť magnetický tmel: 8 krokov (s obrázkami)
Ako vyrobiť magnetický tmel: 8 krokov (s obrázkami)
Anonim

Ak milujete hlúpy tmel, budete zbožňovať magnetický tmel. Jednoducho povedané, tento tmel je ešte hlúpejší! Tento malý DIY projekt je prekvapivo ľahký a jednoduchý. Pridajte hoblinky oxidu železitého do hlúpych tmelov pre nekonečné množstvo magnetickej zábavy. Premeňte svoju ďalšiu dávku hlúpeho tmelu na magnetiku a pobavte seba aj svojich priateľov.

Kroky

Časť 1 z 2: Príprava tmelu

Vyrobte magnetický tmel krok 1
Vyrobte magnetický tmel krok 1

Krok 1. Získajte alebo urobte hlúpy tmel

Ak sa rozhodnete kúpiť tmel namiesto toho, aby ste si vyrobili vlastný, kúpte si značkovú značku Silly Putty alebo jej ekvivalent mimo značky. Hlúpe tmel nájdete v remeselných predajniach. Pokyny na výrobu hlúpeho tmelu sú nasledujúce:

  • Na výrobu hlúpeho tmelu budete potrebovať Elmerovo univerzálne lepidlo, viacúčelové lepidlo, koncentrovaný tekutý škrob Sta-Flo, odmerku, lyžicu a miešaciu misku.
  • Nalejte lepidlo do miešacej misky. Čím viac lepidla, tým hlúpejší tmel. Sledujte, koľko vložíte. Ak napríklad máte fľašu lepidla s hmotnosťou 4 unce, možno budete chcieť vložiť polovicu, čím získate v miske 2 unce lepidla.
  • Odmerkou odmerajte toľko tekutého škrobu, koľko ste použili lepidla. Potom nalejte tekutý škrob do misky s lepidlom.
  • Lyžicou premiešajte a v miske premiešajte škrob a lepidlo. Nechajte pôsobiť 5 minút.
  • Po 5 minútach tmel vyberte z misky. Tmel hnette rukami 5 až 10 minút, aby ste sa presvedčili, že v zmesi nie sú žiadne nezrovnalosti.
Krok 2 vyrobte magnetický tmel
Krok 2 vyrobte magnetický tmel

Krok 2. Kúpte si oxid železa

Hobliny z oxidu železa nájdete v obchode s umeleckými potrebami.

Vyrobte magnetický tmel krok 3
Vyrobte magnetický tmel krok 3

Krok 3. Natiahnite tmel

Rukami miesite tmel, kým nie je trochu mäkší. Natiahnite ho do plochého tvaru. Môžete tiež použiť valček, aby sa ďalej roztiahol.

Vykonajte to na jednorazovom povrchu, napríklad na novinách alebo papierovom tanieri

Krok 4 vyrobte magnetický tmel
Krok 4 vyrobte magnetický tmel

Krok 4. Nasaďte si masku na tvár a rukavice

Nechcete dýchať žiaden oxid železitý. Nasaďte si tiež gumené alebo latexové rukavice, aby ste si zabránili ušpineniu rúk pri manipulácii s oxidom železitým.

Časť 2 z 2: Pridanie oxidu železa

Krok 5 vyrobte magnetický tmel
Krok 5 vyrobte magnetický tmel

Krok 1. Odmerajte hobliny oxidu železa

Hlúpe tmel často prichádza v 0,8 uncových nádobách. Na tento veľa tmelu by mala stačiť polievková lyžica oxidu železa. Viac oxidu železa spôsobí, že bude magnetickejší, ale príliš veľa bude ťažké do tmelu zapracovať. Ak chcete, neskôr môžete kedykoľvek pridať ďalšie.

Ako zásada by mala byť na každú uncu hlúpeho tmelu lyžica oxidu železa. Ak ste si teda vyrobili vlastný hlúpy tmel a použili ste 2 unce lepidla a 2 unce škrobu, máte 4 unce tmelu, takže by ste mali použiť 4 polievkové lyžice oxidu železa

Krok 6 vyrobte magnetický tmel
Krok 6 vyrobte magnetický tmel

Krok 2. Odmeraný oxid železitý pridajte k tmelu

Po natiahnutom tmeli zalejte lyžicu hoblín z oxidu železa. Oxid železa by mal ísť do stredu tmelu.

Vyrobte magnetický tmel, krok 7
Vyrobte magnetický tmel, krok 7

Krok 3. Do tmelu zapracujte oxid železitý

Zložte tmel a potom ho znova vyrovnajte. Miesite tak dlho, kým nebude čierna.

Pokračujte v tĺkaní tmelu s oxidom železa v ňom. Počas toho sa oxid železa rovnomerne rozšíri po celom tmele. Potom, čo tmel stratí všetku farbu v dôsledku oxidu železa, pokračujte v masírovaní a strúhaní tmelu 3-4 minúty

Vyrobte magnetický tmel, krok 8
Vyrobte magnetický tmel, krok 8

Krok 4. Otestujte magnetickú povahu tmelu

Uvedomte si, že normálne magnety pravdepodobne nebudú dostatočne silné. Na prácu s týmto tmelom možno budete chcieť použiť magnety vzácnych zemín, ako je neodým.

  • Ak magnetický tmel nereaguje dostatočne na magnety, môžete vždy pridať viac oxidu železa. Stačí do tmelu nasypať ďalšie hobliny oxidu železa a znova ho premiešať a vymiesiť.
  • Čím silnejší je magnet, tým lepšie bude reagovať s magnetickým tmelom a čím viac oxidu železitého do tmelu vložíte, tým lepšie bude reagovať s magnetmi.

Tipy

  • Všimnite si, že magnetický tmel nefunguje ako magnet sám o sebe; reaguje len na magnetické polia. Nebudete ho teda môcť prilepiť k chladničke ani k inému nemagnetickému kovu.
  • Ak hlúpy tmel nie je dostatočne magnetický, pridajte viac oxidu železa.

Varovania

  • Oxid železitý je veľmi jemný a nie je dobré dýchať. Pri výrobe magnetického tmelu noste masku. Akonáhle je pripevnený k tmelu, malo by to byť znova v poriadku.
  • Nedávajte túto položku malým deťom. Nemalo by sa konzumovať ani s ním hrať príliš často. Spoločnosť EWG uvádza, že oxid železitý má nízke hodnotenie toxicity.

Odporúča: