Ako zachovať listy magnólie: 9 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako zachovať listy magnólie: 9 krokov (s obrázkami)
Ako zachovať listy magnólie: 9 krokov (s obrázkami)
Anonim

Stromy magnólie majú na jar krásne kvitnúce vetvy a listy si udržiavajú počas celého leta. Ak chcete zachovať tieto listy na výrobu venca alebo kvetinovej aranžmán, môžete to urobiť jednoducho procesom nazývaným „glycerinácia“. Tento proces nahradí vodu v liste zlúčeninou nazývanou glycerín, vďaka ktorej môžu listy vyzerať krásne niekoľko mesiacov alebo dokonca rokov!

Kroky

Časť 1 z 2: Príprava glycerínového kúpeľa

Uchovávajte listy magnólie, krok 1
Uchovávajte listy magnólie, krok 1

Krok 1. Zahrejte 2 šálky (470 ml) vody na 57 ° C

Hrniec s vodou dajte na stredný oheň a počkajte, kým sa neohreje. Teplomerom skontrolujte teplotu a uistite sa, že nepresahuje 66 ° C. Potom vypnite teplo.

Ohrev vody uľahčuje kombináciu glycerínu a vody

Uchovávajte listy magnólie, krok 2
Uchovávajte listy magnólie, krok 2

Krok 2. Do vody primiešajte 1 šálku (240 ml) glycerínu

Nalejte glycerín do teplej vody a premiešajte lyžičkou. Roztok pokračujte v miešaní najmenej 30 sekúnd, aby ste sa presvedčili, že sa glycerín a voda úplne spojili.

  • Glycerín si môžete kúpiť v lekárni, supermarkete alebo online. Rozhodnite sa pre technický glycerín pred laboratórnym, pretože je to lacnejšie.
  • Zmes bude číra, takže neuvidíte, ako sa mieša voda a glycerín.
Uchovávajte listy magnólie, krok 3
Uchovávajte listy magnólie, krok 3

Krok 3. Nalejte zmes glycerínu do pekáča

Použite sklenenú zapekaciu misku, ktorá je dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili listy magnólie. Opatrne nalejte zmes, kým v miske nezostane asi 0,5 cm (1,3 cm) priestoru nad hlavou.

Ak vám zostal glycerín, uložte ho do vzduchotesnej nádoby. Zmes môžete znova použiť na konzerváciu ostatných listov alebo kvetov

Časť 2 z 2: Glycerizácia listov

Uchovávajte listy magnólie, krok 4
Uchovávajte listy magnólie, krok 4

Krok 1. Odrežte čerstvé konáre magnólie, odstráňte listy a odrežte stonky

Vyberte čerstvý, zelený rast z koncov končatín, aby ste získali najnovšie listy, ktoré budú ľahšie absorbovať glycerín. Nožnicami odstrihnite listy z konára a nožnicami rozdrvte alebo odstrihnite stonku listu, aby sa zvýšila absorpcia.

To, kde odrežete listy z konárov, závisí od toho, na čo ich používate. Niektoré projekty môžu vyžadovať, aby ste stonky nechali na liste, zatiaľ čo iné môžu vyžadovať listy bez stoniek

Uchovávajte listy magnólie, krok 5
Uchovávajte listy magnólie, krok 5

Krok 2. Vložte listy do misky tak, aby boli ponorené do glycerínu

Listy usporiadajte tak, aby sa neprekrývali a boli väčšinou pokryté zmesou. Niektoré listy môžu plávať, preto ich oddeľte.

Glycerín je netoxický a bezpečný pre ľudí a zvieratá, takže sa nemusíte báť nosiť rukavice, aby ste sa dotkli glycerínového kúpeľa

Uchovávajte listy magnólie, krok 6
Uchovávajte listy magnólie, krok 6

Krok 3. Na listy položte podnos alebo misku, aby zostali ponorené

Vyberte ťažší plastový podnos alebo misku, ktoré umiestnite na vrch listov. Uistite sa, že plech zapadá do pekáča a pokrýva všetky listy v nádobe.

Ak tácka nie je dostatočne ťažká na to, aby vtlačila listy do kúpeľa, položte na ňu ťažký predmet, ako je kamienok alebo papier

Uchovávajte listy magnólie, krok 7
Uchovávajte listy magnólie, krok 7

Krok 4. Nechajte listy v roztoku 2-6 dní

Nechajte listy namočené v roztoku glycerínu najmenej 2 dni a potom sa pozrite na listy. Ak je celý list zlatohnedej farby, vyberte ho z kúpeľa. Akékoľvek listy, ktoré ešte nie sú zlatohnedé, nechajte vo vode ďalšie 1-2 dni.

  • Listy by mali byť pružné, keď ich vytiahnete z kúpeľa, preto ich párkrát ohnite dopredu a dozadu, aby sa nerozbili. Ak sa prvý list, ktorý sa pokúsite ohnúť, zlomí, nechajte ostatné listy vo vani ďalší deň, aby absorbovali viac glycerínu.
  • Ak glycerizujete väčšiu vetvu s listami, tento proces môže trvať až 2 až 3 týždne a po každom týždni budete musieť vymeniť glycerínový kúpeľ, aby ste sa uistili, že je k dispozícii dostatok glycerínu.
Uchovávajte listy magnólie, krok 8
Uchovávajte listy magnólie, krok 8

Krok 5. Listy opláchnite teplou vodou a osušte ich

Listy spustite pod teplou vodou, aby ste z kúpeľa zmyli prebytočný glycerín. Potom ich položte na uterák a utrite dosucha handrou alebo papierovou utierkou.

Ak chcete lesklé listy, môžete ich leštiť mäkkou handričkou po dobu 15-20 sekúnd, aby boli listy lesklé

Uchovávajte listy magnólie, krok 9
Uchovávajte listy magnólie, krok 9

Krok 6. Používajte listy v kvetinovom aranžmáne alebo ich vystavujte na dlhé roky

Ohybné, glycerované listy sú extrémne trvanlivé a trvanlivé. Môžete ich vyrobiť do vienka alebo ich použiť ako lístie na kvetinové aranžmán. Keď listy nepoužívate, uložte ich do uzatvárateľného plastového vrecka alebo vzduchotesnej nádoby na tmavom a suchom mieste.

Pretože sú listy mäkké a poddajné, nemusíte sa obávať ich zlomenia alebo rozpadnutia pri ich použití alebo skladovaní

Odporúča: