3 spôsoby, ako osviežiť svoj domov levanduľou

Obsah:

3 spôsoby, ako osviežiť svoj domov levanduľou
3 spôsoby, ako osviežiť svoj domov levanduľou
Anonim

Levanduľa je ľahká, príjemná vôňa. Osvieženie vášho domova touto vôňou vám môže pomôcť relaxovať a zahnať ostatné pachy. Váš domov môžete osviežiť levanduľou vyrobením osviežovača vzduchu alebo deodorizačných sprejov, vložením vrecúšok a potpourri alebo použitím vysávača. Môžete si tiež kúpiť položky s vôňou levandule, ako sú sviečky a izbové spreje.

Kroky

Metóda 1 z 3: Použitie levanduľového oleja

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 1
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 1

Krok 1. Vytvorte trstinový difúzor

Trstinové difuzéry používajú trstinové alebo bambusové špajle na šírenie arómy po miestnosti. Kúpte si fľašu trstinového difuzéra a trstinu alebo bambusové špajle. Nalejte vodu do fľaše s trstinovým difúzorom. Pridajte dve polievkové lyžice vodky a potom levanduľový esenciálny olej. Do každej ¼ šálky (60 ml) vody dajte 12 kvapiek oleja. Spolu premiešame

  • Vložte trstinu do zmesi esenciálnych olejov. Necháme vsiaknuť do rákosia. Potom dajte trstinu hore dnom a druhým koncom do roztoku.
  • Obráťte trstinu každý týždeň.
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 2
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 2

Krok 2. Vytvorte levanduľovú vôňu dezodorizačného spreja

V miske zmiešajte jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny s 12 kvapkami levanduľového esenciálneho oleja. Nalejte zmes sódy bikarbóny do prázdnej fľaše s rozprašovačom. Naplňte zvyšok fľaše destilovanou vodou. Pretrepte, aby sa spolu zmiešali.

Nastriekajte na svoj dom, aby ste dezodorizovali a dodali vášmu domu príjemnú levanduľovú vôňu

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 3
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 3

Krok 3. Vyrobte si levanduľový gélový osviežovač vzduchu

Zoberte levanduľový esenciálny olej, práškovú želatínu, soľ, potravinárske farbivo a tepelne odolné nádoby. Uvarte jednu šálku (240 ml) vody na sporáku. Nalejte 28 g želatíny vo vriacej vode a miešajte, kým sa nerozpustí. Do zmesi pridajte jednu polievkovú lyžicu soli (14 g) a jednu šálku (240 ml) studenej vody a premiešajte. Odstráňte teplo.

  • Do nádoby dajte 12 až 20 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja. Potom pridajte akékoľvek potravinárske farbivo. Fialová je bežnou farbou predmetov s vôňou levandule.
  • Nalejte horúcu želatínovú zmes do nádoby. Miešajte, kým sa nezmiešajú. Necháme odkryté vychladnúť.
  • Tento gélový osviežovač vzduchu by mal vydržať zhruba mesiac, kým začne plesnivieť.
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 4
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 4

Krok 4. Posypte svoj matrac zmesou levandule

Levanduľa upokojuje a môže vám pomôcť spať. Navyše krásne vonia. Môžete si zmiešať sódu bikarbónu a olej z levanduľového oleja, ktoré položíte na matrac. ½ šálky (114 g) sódy bikarbóny zmiešajte s 12 kvapkami levanduľového oleja. Posypte ním matrac a nechajte ho niekoľko hodín odstáť.

Pred vložením obliečok prášok povysávajte

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 5
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 5

Krok 5. Vyrobte si osviežovač kobercov s vôňou levandule

Levanduľu môžete použiť na osvieženie koberca pri vysávaní. Skúste si vyrobiť prášok z koberca s vôňou levandule zmiešaním 12 kvapiek levanduľového oleja s ½ šálky (114 g) sódy bikarbóny. Posypte ním koberec približne hodinu pred vysávaním.

Môžete tiež skúsiť pridať levanduľový olej do vatových tampónov. Do vákuového vrecka dajte dve až tri vaty, aby ste rozšírili vôňu levandule

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 6
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 6

Krok 6. Umiestnite levanduľový olej na žiarovky

Vytvorte si izbovú vôňu nakvapkaním niekoľkých kvapiek levanduľového esenciálneho oleja na žiarovky v akejkoľvek miestnosti. Vykonajte to, keď je svetlo vypnuté. Keď zapnete žiarovku, zahreje esenciálny olej a rozptýli vôňu.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 7
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 7

Krok 7. Pridajte levanduľový olej do svojich zásuviek a skriniek

Odevy, ktoré zostanú v zásuvkách a skriniach, môžu byť zatuchnuté a zatuchnuté. Aby ste tomu pomohli, dajte levanduľový olej na vatové tampóny. Umiestnite vatové tampóny do každej zo svojich zásuviek a do svojho šatníka. Pomôže to osviežiť oblečenie.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 8
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 8

Krok 8. Vo zvlhčovači použite levanduľový olej

Ak máte zvlhčovač alebo difuzér, môžete ním šíriť vôňu levandule po svojom dome. Nakvapkajte do vody až 10 kvapiek levanduľového oleja. Zapnite ho a nechajte ho rozptýliť vôňu po miestnosti.

Metóda 2 z 3: Použitie sušenej alebo čerstvej levandule

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 9
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 9

Krok 1. Uvarte levanduľu na sporáku, aby vytvorili izbové vône

Vône z levanduľovej vodnej miestnosti môžu váš dom prevoňať sviežejšie a ako levanduľa. Môžete použiť sušenú levanduľu alebo levanduľovú silicu. Do hrnca dajte vodu a sušenú levanduľu alebo levanduľový olej. Hrniec privedieme k varu na sporáku. Potom znížte teplotu, aby zmes vrela. Tým sa rozptýli zápach vo vašom dome.

  • Do levandule môžete pridať ďalšie vône, napríklad meduňku, vanilkový extrakt alebo tymian.
  • Vodu uložte do nádoby v chladničke. Obvykle ich môžete dvakrát až trikrát zahriať, než ich budete musieť vyhodiť.
  • Ak levanduľová vôňa nie je dostatočne silná, pridajte viac levandule alebo viac kvapiek oleja.
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 10
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 10

Krok 2. Vložte čerstvú levanduľu do misy

Ak máte prístup k čerstvej levandule, môžete ju nastaviť doma tak, aby sa osviežila a zanechala príjemnú vôňu. Nakrájané kúsky čerstvej levandule umiestnite do misiek okolo miestností u vás doma.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 11
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 11

Krok 3. Vytvorte levanduľové vrecúška

Vložte suchú levanduľu do malých vrecúšok alebo kúskov látky. Potom môžete tieto vrecúška rozložiť po svojom dome, vrátane zásuviek a skríň. Ak vôňa suchej levandule nie je dostatočne silná, môžete pridať niekoľko kvapiek levanduľového esenciálneho oleja.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 12
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 12

Krok 4. Posypte okvetné lístky levandule na koberec a nábytok

Asi hodinu pred vysávaním môžete okolo koberca a nábytku rozprestrieť púčiky levandule. Nechajte pôsobiť a šírte vôňu. Keď ho povysávate, zanecháte za sebou levanduľovú vôňu.

Okvetné lístky levandule by mali byť dostatočne malé, aby sa dostali do vákua. Ak nie, väčšie plátky pozametajte a zvyšok povysávajte

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 13
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 13

Krok 5. Vyrobte si osviežovač vzduchu so sušenou levanduľou

Na výrobu osviežovača vzduchu môžete použiť aj sušenú levanduľu. Do nádoby primiešajte rovnaké množstvo sušenej levandule so sódou bikarbónou. Pretrepte to spolu. Potom do zmesi dajte tri kvapky levanduľového oleja a pretrepte. Pridajte tri kvapky naraz, kým nepridáte 24 kvapiek.

Dózu odložte nekrytú do miestnosti a vychutnajte si jej vôňu

Metóda 3 z 3: Nákup produktov s vôňou levandule

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 14
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 14

Krok 1. Zapáľte sviečky s vôňou levandule

Takmer každá spoločnosť so sviečkami má sviečku s vôňou levandule. Mnohé majú sviečky, ktoré miešajú levanduľu s inými vôňami. Môžete si kúpiť sviečky a rozložiť ich po svojom dome. Keď ich spálite, bude váš domov voňať ako levanduľa.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 15
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 15

Krok 2. Použite izbový sprej

Mnoho spoločností predáva izbový sprej s vôňou levandule. Niektoré sú deodorizujúce, zatiaľ čo iné majú len dodať príjemnú arómu. Niektoré spreje kombinujú vôňu levandule s inými vôňami. Tieto spreje nájdete v každom obchode, ktorý predáva izbové spreje.

Osviežte svoj domov levanduľou, krok 16
Osviežte svoj domov levanduľou, krok 16

Krok 3. Kúpte si potpourri a voňavé vrecúška

Mnoho veľkých maloobchodných predajcov predáva aj potpourri a vrecúška naplnené levanduľovou vôňou. Niektoré sú vyrobené zo sušenej levandule, zatiaľ čo iné sú vyrobené z levanduľového oleja. Tieto vrecúška môžete umiestniť okolo domu, aby mu dodalo sviežu vôňu.

Odporúča: