4 spôsoby, ako nakresliť počítač

Obsah:

4 spôsoby, ako nakresliť počítač
4 spôsoby, ako nakresliť počítač
Anonim

Keď sa pokúšate nakresliť počítač, je ťažké vedieť, kde začať. Našťastie, zameraním sa na jednu časť naraz je kreslenie počítača jednoduché! Najprv nakreslite monitor. Potom načrtnite klávesnicu počítača. Dokončite kresbu pridaním počítačovej veže. Môžete tiež ľahko kresliť prenosný počítač.

Kroky

Metóda 1 zo 4: Skicovanie prenosného počítača

Nakreslite počítač Krok 15
Nakreslite počítač Krok 15

Krok 1. Začnite nakreslením obdĺžnika so zaoblenými rohmi

Toto bude vonkajší rám obrazovky prenosného počítača. Strany obdĺžnika urobte asi o 2/3 dĺžky hornej časti. Nakreslite tento obdĺžnik do hornej polovice stránky, pretože klávesnica, ktorú budete kresliť neskôr, pôjde do spodnej polovice.

Nakreslite počítač Krok 16
Nakreslite počítač Krok 16

Krok 2. Do vnútra nakreslite menší obdĺžnik

Toto bude obrazovka prenosného počítača. Nakreslite ho pomocou rovnakých proporcií ako prvý obdĺžnik. Medzi dvoma obdĺžnikmi ponechajte tenkú medzeru, aby okolo obrazovky prechádzal rám.

Nakreslite počítač Krok 17
Nakreslite počítač Krok 17

Krok 3. Nakreslite lichobežník pod obrazovku

Lichobežník je 4-stranný tvar s iba jednou dvojicou rovnobežných čiar. Horná časť lichobežníka bude skutočne spodkom prvého obdĺžnika, ktorý ste nakreslili, takže túto čiaru nemusíte kresliť. Na ľavom konci tejto čiary nakreslite rovnú čiaru pod uhlom nadol doľava. To isté urobte na pravom konci horného riadku, ale nechajte tento riadok zasahovať až doprava. Nakoniec spojte konce 2 šikmých čiar, aby ste uzavreli lichobežník.

  • Lichobežník urobte asi o 2/3 výšky prvého nakresleného obdĺžnika.
  • Toto bude klávesnica na prenosnom počítači.
Nakreslite počítač, krok 18
Nakreslite počítač, krok 18

Krok 4. Nakreslite obdĺžnik pod lichobežník

Horná časť obdĺžnika bude rovnaká ako spodná časť lichobežníka, takže pre vrch nemusíte kresliť čiaru. Na jednom konci lichobežníka nakreslite zvislú čiaru siahajúcu nadol. Urobte to asi 1/8 výšky lichobežníka. Potom urobte to isté na pravom konci lichobežníka. Nakoniec spojte spodnej časti dvoch zvislých čiar spolu s vodorovnou čiarou.

Vďaka tomuto obdĺžniku bude klávesnica pôsobiť trojrozmerne

Nakreslite počítač Krok 19
Nakreslite počítač Krok 19

Krok 5. Do prvého pridajte menší lichobežník

Urobte tento lichobežník asi o 2/3 výšky prvého a umiestnite ho v hornej časti prvého lichobežníka, aby v spodnej časti klávesnice bola veľká medzera. Medzi stranami a vrchmi každého lichobežníka ponechajte malú medzeru. Tu pôjdu klávesy na prenosnom počítači.

Nakreslite počítač Krok 20
Nakreslite počítač Krok 20

Krok 6. Vytvorte mriežku vo vnútri menšieho lichobežníka

Začnite nakreslením asi 10 zvislých čiar cez menší lichobežník, pričom každá čiara bude prebiehať od hornej časti lichobežníka k spodnej časti. Na ľavej polovici lichobežníka natočte čiary doľava. V pravej polovici nakloňte čiary doprava. Stredová čiara by mala byť dokonale zvislá. Nakoniec nakreslite 4 horizontálne čiary cez menší lichobežník, pričom každá čiara prebieha z ľavej strany lichobežníka na pravú stranu.

  • Táto mriežka bude kľúčmi na prenosnom počítači.
  • Ak chcete vytvoriť medzerník, vymažte 3 zvislé čiary v 4 štvorcoch, ktoré sú vycentrované v dolnom rade, aby bol k dispozícii jeden dlhý kľúč.
Nakreslite počítač Krok 21
Nakreslite počítač Krok 21

Krok 7. Nakreslite obdĺžnik pod menší lichobežník

Toto bude trackpad na prenosnom počítači. Vycentrujte obdĺžnik pod menší lichobežník a urobte ho asi o jednu štvrtinu jeho dĺžky. Ponechajte tenkú medzeru medzi hornou časťou obdĺžnika a spodkom klávesov, ako aj medzi spodkom obdĺžnika a spodkom väčšieho lichobežníka.

Nakreslite počítač Krok 23
Nakreslite počítač Krok 23

Krok 8. Hotovo

Metóda 2 zo 4: Kreslenie monitora

Nakreslite počítač Krok 1
Nakreslite počítač Krok 1

Krok 1. Nakreslite obdĺžnik so zaoblenými rohmi

Toto bude vonkajší okraj rámu, ktorý obchádza obrazovku na monitore. Na papieri nechajte dostatok miesta na kreslenie počítačovej veže a klávesnice.

Ak chcete, aby boli čiary na vašom obdĺžniku čo najrovnejšie, nakreslite ich pomocou pravítka

Nakreslite počítač Krok 2
Nakreslite počítač Krok 2

Krok 2. Nakreslite menší obdĺžnik do prvého

Tento obdĺžnik bude obrazovkou. Nerobte to oveľa menšie ako ten prvý, ktorý ste nakreslili. Medzi nimi by mala byť iba úzka medzera. Úzkou medzerou je rám okolo obrazovky.

Nezabudnite zaobliť rohy aj na druhom obdĺžniku

Nakreslite počítač Krok 3
Nakreslite počítač Krok 3

Krok 3. Nakreslite stojan v spodnej časti monitora

Najprv nájdite stred spodného okraja monitora. Potom nakreslite úzky zvislý obdĺžnik zostupujúci z tohto okraja. Urobte to asi 1/4 výšky a 1/10 šírky samotného monitora.

Nakreslite počítač Krok 4
Nakreslite počítač Krok 4

Krok 4. Nakreslite základňu stojana počítača

Na výrobu základne stojana nakreslite vodorovný ovál, ktorý sa prekrýva so spodnou tretinou stojana. Urobte ovál asi 1/5 šírky monitora.

Variácia:

Ak chcete, môžete namiesto oválneho nakresliť obdĺžnikový základ. Stačí nakresliť vodorovný obdĺžnik, ktorý sa prekrýva so spodnou tretinou stojana.

Nakreslite počítač Krok 5
Nakreslite počítač Krok 5

Krok 5. Pridajte tlačidlá na prednú stranu monitora

Ak chcete nakresliť tlačidlá, nakreslite malé kruhy v dolnom ľavom alebo pravom rohu rámu. Potom ich vyplňte ceruzkou. Nakreslite asi 2-3 tlačidlá.

Skúste nakresliť tlačidlá rôznych tvarov, ak chcete, napríklad obdĺžnikové alebo štvorcové tlačidlá

Metóda 3 zo 4: Skicovanie počítačovej klávesnice

Nakreslite počítač Krok 6
Nakreslite počítač Krok 6

Krok 1. Pod monitor nakreslite dlhý horizontálny lichobežník

Lichobežník je 4-stranný tvar s iba jednou dvojicou rovnobežných čiar. Urobte horné a spodné čiary na lichobežníku rovnobežné. Potom nakreslite krátke čiary na koncoch pod uhlom 75 stupňov. Toto bude horná časť klávesnice.

  • Ak potrebujete pomoc s narovnaním čiar, nakreslite pravítko pomocou pravítka.
  • Medzi lichobežníkom a základňou monitora nechajte medzeru, aby sa nedotýkali.
Nakreslite počítač Krok 7
Nakreslite počítač Krok 7

Krok 2. Načrtnite menší lichobežník vo vnútri prvého

Tu pôjdu klávesy na klávesnici. Zmenšite ho iba o niečo menší ako prvý nakreslený lichobežník. Celú cestu medzi týmito dvoma tvarmi by mal byť len malý priestor.

Nakreslite počítač Krok 8
Nakreslite počítač Krok 8

Krok 3. Nakreslite vodorovné čiary cez malý lichobežník a vytvorte riadky

Začnite v hornej časti tvaru a nakreslite vodorovnú čiaru z ľavej strany na pravú stranu. Potom urobte to isté až do konca tvaru.

Dávajte pozor, aby neboli rady príliš veľké, inak by ste nezmestili všetky kľúče. Urobte ich dostatočne úzke, aby sa vám zmestilo 6-7 riadkov

Nakreslite počítač Krok 9
Nakreslite počítač Krok 9

Krok 4. Rozdelte každý riadok na malé obdĺžniky, aby ste vytvorili kľúče

Začínajúc od horného radu, nakreslite zvislé čiary od hornej časti radu k spodnej časti po celej dĺžke radu. Potom sa presuňte nadol do druhého radu a opakujte, ale rozložením čiar vytvorte tehlový vzor. Pokračujte v pohybe nadol v riadkoch, kým ich všetky nerozdelíte na jednotlivé kľúče.

Medzerník nakreslite v strede stredného spodného radu jeden dlhý kľúč

Tip:

Ak chcete, môžete kľúče označiť zodpovedajúcimi písmenami, číslicami a symbolmi!

Nakreslite počítač Krok 10
Nakreslite počítač Krok 10

Krok 5. Nakreslite počítačovú myš vedľa klávesnice

Ak chcete nakresliť počítačovú myš, najskôr nakreslite ovál, ktorý je rovnako vysoký ako klávesnica. Stredom nakreslite vodorovnú čiaru a potom nakreslite zvislú čiaru od hornej časti oválu po stred vodorovnej čiary. Dokončite myš nakreslením zvlnenej čiary z hornej časti oválu na klávesnicu, ktorou bude kábel.

Umiestnite myš na pravú alebo ľavú stranu klávesnice-nezáleží na tom

Metóda 4 zo 4: Nakreslenie počítačovej veže

Nakreslite počítač Krok 11
Nakreslite počítač Krok 11

Krok 1. Nakreslite vysoký, zvislý obdĺžnik

Toto bude predná časť počítačovej veže. Nakreslite ho na ľavú alebo pravú stranu monitora a urobte ho o niečo vyšším, ako je monitor.

Nakreslite počítač Krok 12
Nakreslite počítač Krok 12

Krok 2. Nakreslite lichobežník na strane obdĺžnika

Ak chcete vytvoriť lichobežník, začnite nakreslením zvislej čiary na stranu obdĺžnika, ktorá je o niečo kratšia ako strana. Potom spojte horné konce zvislej čiary a stranu rovnou čiarou. To isté urobte pre spodné konce. Keď skončíte, obrys počítačovej veže bude vyzerať trojrozmerne.

Ak kreslíte počítačovú vežu na pravú stranu monitora, nakreslite lichobežník na ľavú stranu veže. Ak je na ľavej strane monitora, nakreslite lichobežník na pravú stranu veže

Nakreslite počítač Krok 13
Nakreslite počítač Krok 13

Krok 3. Do zvislého obdĺžnika nakreslite 2 horizontálne obdĺžniky

Práve tam budú smerovať tlačidlá na počítačovej veži. Jeden umiestnite blízko vrcholu veže a jeden blízko stredu. Veľkosť každého obdĺžnika nemusí byť presná, ale urobte z neho každý asi 1/10 výšky veže.

Nakreslite počítač Krok 14
Nakreslite počítač Krok 14

Krok 4. Pridajte tlačidlá do prednej časti veže

Ak chcete nakresliť tlačidlá, nakreslite rovnomerne rozmiestnené kruhy po dĺžke každého vodorovného obdĺžnika. Na jeden obdĺžnik pridajte 1-3 kruhy. Môžete tiež nakresliť tlačidlo napájania na prednú časť veže. Stačí nakresliť malý kruh na dolnú polovicu veže a potom okolo neho nakresliť ďalší kruh.

Tip:

Ak chcete, experimentujte s pridávaním rôznych tlačidiel do kresby. Môžete pridať tlačidlá v tvare štvorca, obdĺžnika alebo dokonca trojuholníka!

Nakreslite počítač Krok 15
Nakreslite počítač Krok 15

Krok 5. Hotovo

Odporúča: