3 spôsoby, ako ušetriť na chemickom čistení

Obsah:

3 spôsoby, ako ušetriť na chemickom čistení
3 spôsoby, ako ušetriť na chemickom čistení
Anonim

Čistiareň odevov vás môže vyjsť poriadne draho. Ľudia strávia približne 1 500 dolárov ročne za chemické čistenie odevov, keď iba 35 percent týchto odevov vyžadovalo chemické čistenie. Ušetrite na chemickom čistení tým, že sami odstránite škvrny, vrásky a pachy. Ak musíte čistiť chemicky, potom ušetrite peniaze tým, že budete žiadať zľavy, hľadať kupóny a chodiť do upratovačky počas ich pomalých mesiacov, t.j. januára a februára.

Kroky

Metóda 1 z 3: Odstránenie škvŕn, vrások a pachov

Ušetrite na chemickom čistení, krok 1
Ušetrite na chemickom čistení, krok 1

Krok 1. Škvrny ihneď ošetrite

Čím dlhšie škvrna na vašom oblečení sedí, tým ťažšie ho odstránite. Rýchlo ošetrite škvrny bodovým ošetrením. Produkty ako Shout’s Stain Remover Wipes a Tide’s To Go pen sú skvelé na odstránenie škvŕn na mieste.

  • Utrite obrúsky do vrecka alebo kabelky, aby ste škvrny ošetrili skôr než neskôr.
  • Tieto odstraňovače škvŕn sú bezpečné pre všetky za sucha čistiteľné a stálofarebné prateľné textílie. Ak si nie ste istí látkou, vyskúšajte výrobok na vnútornom šve.
Ušetrite na chemickom čistení, krok 2
Ušetrite na chemickom čistení, krok 2

Krok 2. Skúste uvoľňovač vrások

Ak nosíte svoje oblečenie do čistiarne, aby ste odstránili vrásky, pokúste sa ho odstrániť sami. Downy’s Wrinkle Releaser je veľmi účinný. Okrem toho môžete investovať do mini naparovača-odstránenie škvŕn je tak veľmi jednoduché.

  • Mini parník si môžete kúpiť u predajcov Wal-Mart, Target a ďalších diskontných maloobchodníkov. Mini parník môže stáť 25 až 100 dolárov v závislosti od veľkosti a kvality parníka.
  • Pri vešaní oblečenia používajte správne vešiaky. Drevené, flockované a látkové vešiaky lepšie zachovajú tvar a formu vašich odevov ako drôtené vešiaky.
Ušetrite na chemickom čistení, krok 3
Ušetrite na chemickom čistení, krok 3

Krok 3. Použite osviežovač tkanín

Osviežovače tkanín, ako napríklad Febreeze, nie sú vyrobené len pre nábytok. Môžete ich použiť aj na oblečenie na odstránenie pachov. Pri striekaní oblečenia dávajte pozor, aby ste striekali z diaľky, aby ste ho nezafarbili.

Ak si nie ste istí látkou, nastriekajte osviežovač na vnútorný šev a potom postriekajte celý odev

Metóda 2 z 3: Perte si oblečenie doma

Ušetrite na chemickom čistení, krok 4
Ušetrite na chemickom čistení, krok 4

Krok 1. Kúpte si domácu súpravu

Na trhu je veľa súprav na chemické čistenie doma. Môžete napríklad použiť štartovaciu súpravu na sušenie v sušičke od spoločnosti Dryel na čistenie odevov špeciálnej starostlivosti. Vyskúšajte niekoľko rôznych súprav a držte sa tej, ktorá má najlepšie výsledky. Tieto súpravy stoja okolo 8 až 10 dolárov.

  • Domáce súpravy sa ľahko používajú a zvyčajne zahŕňajú ošetrenie na mieste, rosenie sprejom a následné umiestnenie položky do sušičky na nízke teploty.
  • Tieto súpravy vyčistia vaše bavlnené, vlnené, hodvábne, kašmírové a saténové odevy, pokiaľ na štítku nie je uvedené „iba chemické čistenie“.
Ušetrite na chemickom čistení, krok 5
Ušetrite na chemickom čistení, krok 5

Krok 2. Bielizeň perte ručne

Verte či neverte, kašmírové, vlnené, hodvábne, saténové a bavlnené odevy môžete prať ručne. Na pranie týchto odevov môžete použiť Woolite, pretože je jemnejší ako bežný prací prostriedok. Ak si nie ste istí, vyskúšajte Woolite na vnútornom šve pred použitím na celý odev.

Prípadne môžete na umývanie jemných predmetov použiť detský šampón Johnson. Zmiešajte ½ polievkovej lyžice šampónu v šiestich šálkach studenej vody a ponorte odev. Keď ste hotoví, odevy zrolujte do suchého uteráka, aby ste odstránili prebytočnú vodu. Potom ich položte na suchý uterák, aby sa sušenie na vzduchu skončilo

Ušetrite na chemickom čistení, krok 6
Ušetrite na chemickom čistení, krok 6

Krok 3. Starostlivo skontrolujte štítky oblečenia

Je veľký rozdiel medzi „iba chemickým čistením“a „chemickým čistením“. Mnoho odevov so štítkami, na ktorých je len napísané „chemické čistenie“, nie je potrebné odnášať do čistiarne. Môžu sa buď prať ručne, prať v jemnom cykle alebo čistiť pomocou súpravy.

  • Pamätajte si, že jediné druhy odevov, ktoré je potrebné chemicky čistiť, sú koža, zamat, semiš, špeciálne odevy (ako svadobné šaty) a odevy (ako niektoré kabáty, topy a sukne) so štítkami s nápisom „iba chemické čistenie“.”
  • Pretože pachy môžu prilákať mole, odneste svoje oblečenie do čistiarne, ak sa ho chystáte uložiť.

Metóda 3 z 3: Hľadanie ponúk

Ušetrite na chemickom čistení, krok 7
Ušetrite na chemickom čistení, krok 7

Krok 1. Vyjednajte ceny

Ak už nejaký čas chodíte na určité miesto, skúste požiadať o zľavu. O niektorých miestach je známe, že poskytujú svojim pravidelným zákazníkom zľavu 10 až 20 percent, najmä ak im sľúbite, že sa stanú vašim obľúbeným miestom.

  • Na webovej stránke čistiarne nájdete kupóny alebo sa opýtajte, či sú na pulte k dispozícii nejaké kupóny.
  • Niektoré miesta navyše poskytnú svojim zákazníkom zľavu, ak prinesú vešiaky.
Ušetrite na chemickom čistení, krok 8
Ušetrite na chemickom čistení, krok 8

Krok 2. Pozrite sa na nové miesta

Pretože je trh s chemickým čistením konkurencieschopný, nové miesta chemického čistenia často robia propagačné akcie, aby prilákali zákazníkov, napríklad 10 až 20 percent na celý nákup alebo 30 percent na blúzky. Využite tieto akcie.

Okrem obchodov vo svojom okolí určite vyhľadajte aj obchody v okolitých štvrtiach

Ušetrite na chemickom čistení, krok 9
Ušetrite na chemickom čistení, krok 9

Krok 3. Choďte mimo sezónu

Apríl až jún sú považované za najrušnejšie mesiace čistiarne. Preto môžete ušetriť nejaké peniaze na chemické čistenie tým, že si oblečiete svoje oblečenie v januári a februári. Upratovačky v týchto mesiacoch často poskytujú zľavy, pretože sú to ich pomalé mesiace.

Odporúča: