Ako vyčistiť džbán Brita: 6 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako vyčistiť džbán Brita: 6 krokov (s obrázkami)
Ako vyčistiť džbán Brita: 6 krokov (s obrázkami)
Anonim

Džbány s filtrovanou vodou Brita sú skvelým spôsobom, ako znížiť rôzne kontaminanty, ktoré sú súčasťou pitnej vody z vodovodu. Džbány Brita nevyžadujú žiadnu špeciálnu starostlivosť, okrem toho, že ich nedávate do umývačky riadu. Je tiež dôležité používať na umývanie jemné, neabrazívne mydlo. Džbán v umývadle vyčistite horúcou vodou a mäkkou handričkou alebo špongiou.

Kroky

Časť 1 z 2: Rozobratie džbánu

Vyčistite džbán Brita, krok 1
Vyčistite džbán Brita, krok 1

Krok 1. Odstráňte veko a umyte ho

Odstráňte veko z džbánu a umyte ho v umývadle horúcou vodou a základným čistiacim prostriedkom na riad. Utrite ho žinkou alebo špongiou a uistite sa, že sa dostanete do štrbín veka čo najlepšie. V prípade džbánov s elektronikou vo veku ich určite neponárajte do vody.

V prípade džbánov Brita s chrómovým vekom zmiešajte jednu čajovú lyžičku octu s šálkou teplej vody a veko jemne utrite jemnou handričkou namočenou vo vode

Vyčistite džbán Brita, krok 2
Vyčistite džbán Brita, krok 2

Krok 2. Vyberte filter a odložte ho

Filter nie je potrebné umývať, ale ak chcete, opláchnite ho teplou vodou. Filter umiestnite na čistý povrch, aby ste ho neznečistili.

Vyčistite džbán Brita, krok 3
Vyčistite džbán Brita, krok 3

Krok 3. Vyberte a umyte nádržku

Vyberte nádržku na vodu z džbánu, ak ju má, a vložte ju do drezu. Nádrž utrite jemným handričkou a teplou vodou. Uistite sa, že utriete vnútornú aj vonkajšiu časť nádrže, ako aj kolísku, kde je umiestnený filter.

Časť 2 z 2: Umývanie a sušenie džbánu

Vyčistite džbán Brita, krok 4
Vyčistite džbán Brita, krok 4

Krok 1. Džbán umyte ručne

Džbán v umývadle umyte horúcou mydlovou vodou. Plastové džbány Brita nie sú vyrobené tak, aby odolali príliš horúcej vode, preto filter Brita nikdy nečistite vložením do umývačky riadu. Ak tak urobíte, váš džbán sa pravdepodobne roztaví a zdeformuje, takže bude zbytočný.

Vyčistite džbán Brita, krok 5
Vyčistite džbán Brita, krok 5

Krok 2. Použite jemný čistiaci prostriedok na riad a jemnú handričku

Pri umývaní džbánu používajte základné mydlo na riad, ktoré nie je abrazívne. Akýkoľvek druh tekutého mydla na riad s jemnými čistiacimi prísadami funguje dobre. Na rozdiel od oceľovej vlny alebo iných drsných práčok používajte mäkkú tkaninu alebo špongiu.

Dawn, Palmolive a Joy sú príklady jemných mydiel, ktoré je dobré používať

Vyčistite džbán Brita, krok 6
Vyčistite džbán Brita, krok 6

Krok 3. Džbán opláchnite a vysušte hore dnom

Potom, čo ste džbán umyli, dôkladne ho opláchnite. Aby ste džbán nechali vyschnúť, postavte ho hore nohami na sušiaci stojan alebo na čistý uterák na pult alebo stôl. Sušenie džbánu uterákom môže zanechať malé vlákna, ktoré sa vám dostanú do vody.

Odporúča: