3 spôsoby čistenia semišových rukavíc

Obsah:

3 spôsoby čistenia semišových rukavíc
3 spôsoby čistenia semišových rukavíc
Anonim

Semiš je obľúbeným materiálom pre rukavice, či už sú to každodenné, pracovné alebo záhradné rukavice. Použitie semišovej gumy na odstránenie škvŕn, namáčanie rukavíc na odstránenie škvŕn od vody alebo použitie octu na odstránenie vážnejších škvŕn vám môže pomôcť pri čistení semišových rukavíc.

Kroky

Metóda 1 z 3: Použitie semišovej gumy

Čisté semišové rukavice, krok 1
Čisté semišové rukavice, krok 1

Krok 1. Skontrolujte štítky starostlivosti o rukavice

Pred čistením semišových rukavíc si prečítajte štítky starostlivosti. Existuje mnoho rôznych typov semišových a semišových povrchových úprav a každý typ má iné potreby starostlivosti. Štítky by vám mali povedať, aký je najlepší postup na čistenie typu semišu.

Napríklad by ste nemali používať vodu na veľmi jemný semiš, pretože voda ju pravdepodobne zafarbí. Ostatné druhy semišu by sa mali čistiť iba semišovou gumou alebo kefkou a nikdy nie akýmkoľvek typom tekutiny

Čisté semišové rukavice, krok 2
Čisté semišové rukavice, krok 2

Krok 2. Zdriemnite si

Zdriemnutie v semiši spôsobuje, že vyzerá hladko, ale musíte ho zapracovať, aby ste ho poriadne vyčistili. Spustite semišovú kefu alebo osušku proti srsti semišových rukavíc. Začnite na zápästí rukavice a krátkymi ťahmi sa posúvajte po dĺžke rukavice.

Rukavice na čistenie semišu, krok 3
Rukavice na čistenie semišu, krok 3

Krok 3. Na odstránenie škvŕn a značiek použite semišovú gumu

Semišovou gumou potierajte škvrny a stopy na rukaviciach tam a späť. Začnite jemným trením. Ak si všimnete, že škvrny alebo škvrny neprichádzajú, pomaly začnite tlačiť gumu tam a späť. Semišová guma by mala na vašich rukaviciach vytvárať väčšinu škvŕn a škvŕn.

  • Ak nemáte semišovú gumu, môžete na tento krok použiť malú gumu na ceruzku.
  • Môžete si všimnúť, že na semiš sa odlupuje nejaký gumový materiál. Je to normálne a mali by ste to zvládnuť vyčistiť priamo z rukavíc.

Metóda 2 z 3: Odstránenie vodných značiek

Rukavice z čistého semišu, krok 4
Rukavice z čistého semišu, krok 4

Krok 1. Škvrnu znova navlhčite

Ak sú vaše semišové rukavice pracovné alebo záhradnícke rukavice, pravdepodobne sú na nich staré škvrny od vody. Aby ste sa týchto škvŕn zbavili, začnite úplným navlhčením rukavíc. Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je spustiť rukavice pod faucet. To zaisťuje rovnomerné nanášanie vody, ktoré môže zabrániť vzniku vodných škvŕn po skončení tohto procesu.

Rukavice na čistenie semišu, krok 5
Rukavice na čistenie semišu, krok 5

Krok 2. Vyčistite vodu

Papierovou utierkou nasajte vodu stlačením rukavíc. Netlačte príliš silno, pretože to môže v skutočnosti vniesť škvrny ďalej do semišu. Vyvíjajte len o niečo vyšší tlak, ako by ste dosiahli, keby ste si položili ruku na rukavice.

Rukavice na čistenie semišu, krok 6
Rukavice na čistenie semišu, krok 6

Krok 3. Rukavice nechajte úplne uschnúť na vzduchu

Akonáhle namočíte vodu, nechajte rukavice úplne vyschnúť. Nedávajte ich do sušičky, pretože by sa vám skrčili rukavice. Na uschnutie semišu možno budete musieť použiť semišovú kefu alebo papierovú utierku.

Metóda 3 z 3: Použitie octu na odstránenie odolných škvŕn

Rukavice na čistenie semišu, krok 7
Rukavice na čistenie semišu, krok 7

Krok 1. Navlhčite bavlnenú tkaninu v octe

Namočte čistú bavlnenú tkaninu do bieleho destilovaného octu. Nepoužívajte jablčný ocot, pretože to zafarbí semiš.

Rukavice na čistenie semišu, krok 8
Rukavice na čistenie semišu, krok 8

Krok 2. Utierku pritlačte na škvrnu

Jemným tlakom pritlačte handričku na škvrny, ktoré sa pokúšate odstrániť. Netlačte príliš silno, pretože to zatlačí škvrnu do semišu.

Rukavice z čistého semišu, krok 9
Rukavice z čistého semišu, krok 9

Krok 3. Jemne utrite handričku cez škvrny

Potom, čo ste škvrnu stlačili, handričku jemne utrite cez škvrnu a proti zrnu. Tým sa zdriemne a umožní octu zapracovať sa do samotnej škvrny.

Čisté semišové rukavice, krok 10
Čisté semišové rukavice, krok 10

Krok 4. Rukavice nechajte uschnúť

Potom, čo rukavice stlačíte a utriete octom, nechajte ich úplne vyschnúť. Kým rukavice nezaschnú, nebudete vedieť, či boli škvrny úplne odstránené.

Rukavice z čistého semišu, krok 11
Rukavice z čistého semišu, krok 11

Krok 5. Opakujte podľa potreby

V závislosti od škvrny bude možno potrebné tento krok zopakovať viackrát. Medzi každým krokom musia rukavice úplne vyschnúť.

Tipy

  • Aby ste zabránili vzniku vodných škvŕn na semišových rukaviciach, nastriekajte ich hydroizolačným sprejom na semiš. Rukavice by ste si mali prestriekať každých šesť mesiacov.
  • Namiesto semišovej kefy alebo gumy môžete použiť gumu na ceruzku a suchú handričku.
  • Ak máte semišové pracovné rukavice, vyhľadajte čistiaci prostriedok na boj proti mastnotám vyrobený špeciálne pre semiš. Veľmi dôsledne dodržujte pokyny na fľaši.
  • Ak vaše rukavice nie sú špinavé alebo špinavé, ale trochu zapáchajú, nalejte trochu sódy bikarbóny do plastového vrecka, vhoďte rukavice a potom ich jemne vhoďte. Nechajte ich sedieť asi desať minút.

Odporúča: