Ako ušiť muškový steh: 6 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako ušiť muškový steh: 6 krokov (s obrázkami)
Ako ušiť muškový steh: 6 krokov (s obrázkami)
Anonim

Lietajúci steh je pridržiavací steh, ktorý je možné použiť aj na vyšívanie, kde potrebujete vytvoriť tvar V alebo Y, aby tvorili súčasť návrhu. Proces zošívania sťahuje niť nadol a vytvára mierne zakrivený vzhľad. Hovorí sa mu mucha, pretože po dokončení vyzerá ako úplne základná malá muška za letu.

Kroky

Ušite mušící steh, krok 1
Ušite mušící steh, krok 1

Krok 1. Navlečte ihlu ľahko viditeľnou farbou nite

Toto je pre prax, takže si uľahčite používanie farebnej nite. Aj vyšívacia niť je vhodná na precvičovanie, ako je to ľahko vidieť. Jeden koniec nite zauzlite, aby ste zabránili tomu, aby pri vyťahovaní prechádzal cez látku.

Šiť Fly Stitch, krok 2
Šiť Fly Stitch, krok 2

Krok 2. Zasuňte ihlu do bodu A

Zdvihnite zo zadnej strany látky k prednej časti.

Ušite mušící steh, krok 3
Ušite mušící steh, krok 3

Krok 3. Znova vložte ihlu do bodu B

To by malo byť trochu oproti prvému stehu. Niť neťahajte pevne. To by malo tvoriť „slučku“.

Šiť Fly Stitch, krok 4
Šiť Fly Stitch, krok 4

Krok 4. Vytiahnite ihlu späť v bode C, opäť zo zadnej strany látky

To by malo byť približne v strede medzi slučkou vytvorenou predchádzajúcimi dvoma stehmi, ale nižšie, aby sa vytvoril tvar V. Pri vyťahovaní ihly uchopte slučku ihlou. Teraz môžete pevne zatiahnuť a vytvorí sa základný tvar písmena V, pričom slučka bude z bodov A a B natiahnutá nadol na každú stranu stehom vytvoreným C.

Ušite muškový steh, krok 5
Ušite muškový steh, krok 5

Krok 5. Znovu vložte ihlu pod bod C očka, trochu nadol

Dnes máte na výber, či ponecháte tvar V, v takom prípade ponechajte koncový steh blízko základne písmena V alebo môžete vytvoriť tvar Y tak, že vezmete bod opätovného vloženia o niečo nižšie a pevne zatiahnete.

  • Voľba formácie V alebo Y bude závisieť od konečného vzhľadu, ktorý hľadáte. Napríklad tvar Y je veľmi užitočný na vytváranie stoniek kvetov pri vyšívaní kvetov alebo pukov stužky.
  • Vykonajte rad týchto stehov horizontálne alebo náhodne, aby ste vytvorili pole alebo záhon kvetov. Prípadne pokračujte v úhľadnej línii od prvého stehu, aby ste vytvorili vinič alebo spojený vzor. Ak robíte riadok priamo dole, vždy vystúpte tam, kde ste nechali posledný tvar V alebo Y.
Šiť finále Fly Stitch
Šiť finále Fly Stitch

Krok 6. Hotovo

Odporúča: